Popular Posts / Paling Ramai Pembaca

Sabah : Tempat Membeli Cenderahati dan Mutiara Yang Murah di Kota Kinabalu

Jika anda pergi ke Sabah atas urusan kerja atau melancong, pasti jika anda mahu pulang ke Semenanjung anda akan tercari2 tempat menjual cenderahati macam key chain, baju t-shirt, perhiasan mutiara dan barang-barang kraftangan.

Jika anda tak mahu "kena sembelih" hidup2 di pasar filipina, anda cari tempat ini!

Sebabnya;

1. Murah! Selalunya ada discount dari 50% hingga 70& bergantung kepada musim.

2. Banyak pilihan.

3. On stop center, iaitu tak payah cari banyak kedai semuanya ada di bawah satu bumbung.

4. Dalam bandar Kota Kinabalu dan senang di cari.


Alamatnya;

Lot 3 Ground Floor Block H,
Sinsuran Complex P.O.Box 15654,
88860 Kota Kinabalu, Sabah,
East Malaysia.
Tel : (60)088-264551
Fax :(60)088-216551
E-mail: jamilah2my@yahoo.com


Kalau anda nak tahu sebenarnya, puak2 peruncit di Pasar Filipina ni sebenarnya beli kraftangan dan mutiara (air masin atau air tawar) di tempat inilah. Cuma ramai pelancong yang tak tahu, sama jugak macam aku dulu (yang ngok), lepas rajin bertanya(orang tempatan), barulah rahsia ini pecah.









3 comments:

  1. Nice info. Ramai jugak orang cakap mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mna ada. kalo pndai runding, pndai pncing, dpt lg murah ada la. page nih pun mengasi buruk sabah saja. bukan lg pasar pilipina, PASAR KRAFTANGAN daaaa. :3

      Delete
  2. thanks for info...sgt berguna kpd saya yg xtau apa2...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Nuffnang